Waarom badstof van Koeka?

Toch zit er wel degelijk verschil in de kwaliteit van de verschillende badstof die je kunt kopen. Zo heb je badstof dat is gemaakt van katoen, biologisch katoen, gerecycled materiaal, bamboe, maar ook van kunstmatige vezels. Het materiaal dat wordt gebruikt is bepalend voor de kwaliteit en daarmee ook de levensduur van het badstof product.

Plat gezegd is badstof eigenlijk een verzameling van draden die omgevormd worden tot lussen. Dit gebeurt op een speciale machine met twee kettingen. De ene ketting maakt de basis van de badstof, terwijl de andere de lussen creëert. Het verschil in kwaliteit zit hem, buiten het materiaal dat wordt gebruikt, ook in de ruimte tussen de verschillende lussen. Hoe dichter de lussen bij elkaar liggen, des te steviger en kwalitatiever de badstof is.

We kennen allemaal wel handdoeken of washandjes waar rafels aan zitten doordat de lussen van het badstof losgetrokken worden als je er met je nagel of ring aan blijft haken. Dit hoeft niet bij alle soorten badstof het geval te zijn. Steviger en dichter geweven badstof zorgt ervoor dat het “lus-vast” is. Dit betekent dat er geen haaltjes in kunnen komen tijdens het wassen of als de stof ergens aan blijft haken. Kleine baby’s kunnen nog wel eens scherpe nageltjes hebben, dus de lus-vaste badstof is ook daartegen bestand en daarom extra veilig.

De Dijon Daily badstof collectie van Koeka wordt met heel veel zorg geproduceerd in Portugal. Het bestaat voor 90% uit biologisch katoen en voor 10% uit gerecycled polyester. De gebruikte materialen zijn superzacht en duurzaam. Doordat de badstof dicht geweven is en niet haalt, gaat het jaren mee en is het eindeloos te wassen.

Dus waarom badstof van Koeka?
 
  • Superzacht
  • Duurzaam materiaal
  • Haakt niet
  • Gaat jaren mee
  • Is eindeloos te wassen
  • Assortiment