DIY: Hoe maak je zelf een mobiel?

Zoals jullie in ons vorige blog al konden lezen houden we ervan om zelf items te maken voor onze Koeka fotoshoots. Natuurlijk zijn deze creaties ook heel leuk te gebruiken voor de styling van je eigen babykamer. Er zijn al heel veel mooie accessoires te vinden voor de styling van de kinderkamer, maar het wordt een stuk persoonlijker als je iets zelf maakt. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

 
Voor de fotoshoot van onder andere onze Maui serie wilden we een mobiel maken voor boven een ledikant of wieg. Voor de aankleding van deze shoot maakten we gebruik van natuurlijke neutrale tinten. We hadden wat materialen verzameld waaronder; katoenen touw, verschillende vellen papier met relief/vezels, houten kralen en ook hadden we nog 2 borduurringen die we bij een kringloop hadden gevonden. Hiermee zijn we aan de slag gegaan en hebben onder andere deze eenvoudige mobiel gemaakt, te zien op de foto. Mocht je hier zelf ook mee aan de slag willen, hier hebben we een lijstje met de benodigdheden.Wat heb je nodig:
-Touw, wij hebben hier gebruik gemaakt van een katoenen touw.
-Papier, om propjes van te kunnen maken. Bij voorkeur niet te dik papier.
-Houten kralen, om te verzwaren.
-Borduurring, of een andere hoepelvorm.

Een variatie hierop kan natuurlijk ook. In plaats van de propjes kan je bijvoorbeeld kraanvogels vouwen, of houten ringen gebruiken. Of maak zelf eens pompoms van verschillende kleuren wol.

Erg belangrijk is natuurlijk de veiligheid van je baby, dus zorg er goed voor dat de kraaltjes niet los kunnen raken en dat je baby de mobiel niet kan aanraken als hij of zij in de box of in het bedje ligt.