De Koeka babynamen inspiratielijst

Inspiratie voor babynamen

De naam kiezen voor je toekomstige kindje(s) is een van de leukste dingen om mee bezig te zijn, maar soms toch ook best een uitdaging. Op zoek naar een jongensnaam of meisjesnaam? Heb je keuzestress of weet je niet meer waar je inspiratie uit op kan halen? In deze blog helpen wij je een handje op weg. Zo hebben wij inspiratie opgedaan uit de seizoenen lente en zomer, de natuur en hebben we ook populaire babynamen opgezocht. Misschien zit dé naam voor jouw kindje er wel tussen!

Namen geïnspireerd op de lente en zomer

Het voorjaar komt er aan. We kunnen weer genieten van fluitende vogeltjes en de eerste zonnestralen. Langzamerhand wordt het steeds warmer en gaan we weer een heerlijke zomer tegemoet. Verwacht jij een kindje in de lente of zomer of zijn deze seizoenen gewoon jouw favoriete tijd van het jaar? Babynamen geïnspireerd op de lente en zomer zijn vaak prachtig, net als de seizoenen zelf. Wij zetten er een aantal op een rij:
Rosie
Rosie is afgeleid van Rosa dat roos in het Latijns betekent. Een roos is dé bloem van de liefde, maar daarnaast ook een mooie lentebloem. Rosalie, Roos, Rosa of Rosie; welke variant je ook kiest, ze zijn allemaal even mooi.
May
De meisjesnaam May verwijst naar de maand mei. Een prachtige lentemaand dat ook wel de ‘’bloeimaand’’ wordt genoemd. De bloesem in bloei en de blaadjes aan de bomen. Wij houden van deze maand én van de naam May. Onze may collectie is geïnspireerd op deze prachtige maand.
 Lila
Lila is de naam van een prachtige bloem die in het voorjaar begint te bloeien. Maar ook is Lila een mooie zacht-paarse kleur die helemaal past bij het voorjaar. Lila is een lieve en originele meisjesnaam. Heb je onze nieuwe collectie in de lila kleur al bekeken?
 
Kai
De naam Kai heeft verschillende betekenissen. In het Hawaïaans betekent het ‘’oceaan’’. Een stoere exotische jongensnaam die helemaal past in de zomer.
 
Royan
De naam Royan komt uit Ierland en betekend ‘’rood’’. Rood staat voor energie en liefde. Een vrolijke kleur die zeker terugkomt in de lente en zomer. Royan klinkt stoer en origineel. De producten uit onze royan collectie zijn zacht en comfortabel in allerlei trendy kleuren.
 
Lenn
Deze stoere jongensnaam betekent ‘’zo sterk als een leeuw’’. Misschien wordt het sterrenbeeld van jouw kindje wel een leeuw in de maand augustus, maar ook is de naam Lenn een afkorting van Lente. Wij zijn in ieder geval weg van de naam Lenn.

Namen geïnspireerd op de natuur

Hou jij ook zo van buiten zijn? Een heerlijke boswandeling maken, een dagje naar het strand of genieten van alle mooie dieren om ons heen. Als je op zoek bent naar een babynaam, kun je je ook laten inspireren door de natuur. Wij gingen op namenzoektocht:

Veerle
De meisjesnaam Veerle komt uit de middeleeuwen en is ontstaan vanuit de Germaanse naam Farahilde. De betekenis van Veerle is ‘’waarheid’’. Naast deze mooie betekenis doet de naam Veerle ons ook denken aan een veer afkomstig van vogels en dus ook aan de natuur!
 
Hazel

Hazel is een Engelse meisjesnaam die hazelaar betekent. Een hazelaar is de boom die in zijn bloei heerlijke hazelnoten produceert. Wat ook zo leuk is aan de naam Hazel is dat het zowel in het Engels als in het Nederlands uitgesproken kan worden. Heb jij onze kleur hazel al eens bekeken?

Linde
Nog een hele mooie boomnaam; Linde. Linde verwijst naar de lindeboom, een prachtige boom die in juli bloeit en waar de bijen en hommels op afkomen in de zomer. Maar ook doet de naam denken aan ‘’Lalinde’’, een schitterend plaatsje aan de Dordogne in Zuid-Frankrijk. Onze nieuwe collectie Lalinde is geïnspireerd op deze plek en bevat items in zachte knitstof.
 
Vik
De naam Vik is afgeleid van een afgelegen dorp aan de zuidelijke kust van IJsland. De naam betekent ‘’baai in het veendal’’. Een prachtig gebied om jouw zoon of dochter naar te vernoemen. De rustige sfeer en de prachtige bergen in dit gebied zijn de inspiratie geweest voor het ontwerp van onze Vik collectie.
 
Storm
De betekenis van storm spreekt voor zich. Storm is een echte Hollandse naam en doet ons denken aan herfstige of winterse dagen en past dus helemaal in dit rijtje. Voornamelijk jongens krijgen de naam Storm, maar ook voor meisjes is deze naam leuk.
 
Cairo
De Engelse jongensnaam Cairo neemt je mee naar Egypte, het land van de piramiden. De betekenis van Cairo is ‘’stad in Egypte’’ en verwijst natuurlijk naar Caïro, de hoofdstad. Onze nieuwe cairo collectie is geïnspireerd op de prachtige piramiden in Egypte.

Populaire babynamen

Naast namen geïnspireerd op seizoenen of de natuur, kun je natuurlijk ook de namentrends volgen. Ben je op zoek naar inspiratie? Hieronder hebben wij een aantal populaire jongensnamen en meisjesnamen op een rij gezet.
 
Julia
Met stip op nummer 1 staat de meisjesnaam Julia. Wel 753 kindjes kregen in 2021 deze prachtige naam. De naam klinkt lief en stoer tegelijk en betekent ‘’jeugdige’’. Een van de bekendste Julia’s, komt uit het toneelstuk Romeo and Julia van William Shakespeare. Dit geeft de naam een romantische associatie.
 
Mila
Wat dacht je van Mila? Ook de naam Mila wordt steeds vaker aan meisjes gegeven. Mila is een Slavische naam dat ‘’geliefd’’ betekent, een perfecte betekenis voor jullie kleine lieveling. Zoek je naar iets originelers? In veel landen is Mila een variant op de namen Emilia en Camilla.

Lotte
Lotte is een Duitse naam en is een afkorting van Charlotte. Deze leuke meisjesnaam draagt de betekenis ‘’sterk en dapper’’. Dat belooft dus veel goeds voor jouw mini later. Ga je liever voor een simpelere variant? Lot is net zo mooi!

Noah
De naam Noah is internationaal populair en wordt aan zowel jongens als meisjes gegeven. In Nederland kregen 945 jongens in 2021 deze naam en dat snappen wij helemaal. Noah betekent ‘’rust en troost’’. Hopelijk doet jouw mini zijn naam eer aan in de nachtelijke uren!
 
Sem
Op zoek naar een unisex naam? Wat dacht je van Sem! Kort, krachtig en lekker stoer. Daar houden we van. De naam komt uit Nederland en betekent ‘’van god gebeden’’. Je hoort de naam steeds vaker tegenwoordig.

Lucas
Lucas is een leuke en stoere jongensnaam die is afgeleid van Lucanus dat ‘’afkomstig uit Lucanië’’ betekent. Lucanië is een bergachtig landschap in Zuid-Italië. Een prachtig gebied om jouw kleintje naar te vernoemen. Ook de variant Luuk komt steeds vaker voor.

Het blijft een lastig iets, het kiezen van de naam voor je kindje, voor alle papa’s en mama’s in spé een herkenbare situatie. Hebben de bovenstaande namen wat inspiratie gegeven? Laat het ons weten!