Jouw filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Over ons

Het begin 

Koeka is van oorsprong een Nederlands kledingmerk. Het werd in 1998 opgericht door Margareth de Haas en Jeannette Kraaijeveld. Margareth en Jeannette hadden direct een duidelijke visie op de ontwerpen. De producten moesten niet alleen functioneel zijn voor de baby en de ouders, ze moesten ook goed matchen met het interieur. Zo ontstond de eerste Koeka collectie, gebaseerd op alles wat met slapen en verzorgen te maken heeft voor baby’s en kids. Vanaf de start maakten de kenmerkende badstofproducten, zoals het speendoekje, de omslagdoek met buidel en de commode-overtrek met losse lap, deel uit van de collectie

Het speendoekje

Het speendoekje heeft een bijzondere betekenis voor Koeka. Jaren geleden was het neefje van Margareth onafscheidelijk van zijn speendoekje, dat hij liefkozend ‘Koeka’ noemde. Het werd de naam van het bedrijf en vormde de inspiratie voor het eerste Koeka product: de bloemvormige speendoek met lus. Een symbool voor zorgfactor van de collecties. Een heel praktisch ontwerp want door de lus kan de speen makkelijk worden vastgemaakt aan het doekje waardoor de speen niet snel kwijtraakt.

De collectie

Kenmerkend voor de vaste collectie van Koeka, is dat deze ‘never out of stock’ is. Dit betekent dat deze producten altijd op voorraad zijn en dus snel geleverd kunnen worden. Deze vaste collectie wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe producten en kleuren. Daarnaast ontwerpt Koeka jaarlijks een wisselende zomer- en wintercollectie. Voor haar basiscollectie maakt Koeka nog steeds veelvuldig gebruik van badstof. Ook wafel en canvas zijn populaire stoffen. Voor de voering wordt veel gebruikt gemaakt van flanel en teddy.

Koeka groeit

Inmiddels is Koeka uitgegroeid tot een volwaardig lifestyle merk. De collectie omvat ruim 700 unieke producten in vele kleuren op het gebied van baby en lifestyle. Koeka is gevestigd in Nederland (Bussum) en heeft inmiddels een team van 17 enthousiaste mensen voor zich werken. In 2010 werd het pand aanzienlijk uitgebreid om de groei verder door te kunnen zetten. In Nederland en internationaal heeft Koeka meer dan 500 verkooppunten. Koeka wordt onder andere verkocht in België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië, Zwitserland, Zuid-Korea, Dubai, en Kuwait.

Koeka webshop

Koeka is een snel groeiend bedrijf met een helder doel: wereldwijd ouders en kinderen blij maken met Koeka artikelen. De Koeka webshop is ondersteunend aan de groei in het retail kanaal en is in 2011 in de lucht gegaan. Hier kunnen consumenten terecht voor advies en inspiratie over onze producten en bedienen we consumenten wereldwijd. Samen met onze retail kanalen proberen wij onze missie zo goed mogelijk in te verwezenlijken: wereldwijd ouders en kinderen voorzien van functionele, stijlvolle, veilige en kwalitatief hoogwaardige textielproducten.

Om je de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als je onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. cookiebeleid.