Jouw filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Ruilen en retourneren

Koeka probeert je via de website altijd zo goed mogelijk te informeren over de artikelen. Mocht een artikel niet aan je verwachting voldoen, dan kan deze geruild of geretourneerd worden.

Retourneren

Onder retourneren verstaat Koeka een besteld artikel, dat teruggestuurd wordt en waar je geen ander artikel voor terug wilt hebben.

Ruilen

Onder ruilen verstaat Koeka een besteld artikel, dat moet worden omgeruild voor een ander artikel.

Klachten

Koeka heeft een eigen klachtenafhandeling. Kijk voor meer informatie op Klachten.

Zichttermijn

Het ruilen of retourneren van je bestelling is mogelijk. Binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling mag je de retour aanmelden en dan heb je 14 dagen de tijd om de zending retour te sturen. Koeka hanteert de afleverdatum van de vervoerder als ontvangstdatum, tenzij de bestelling bij een niet door u aangewezen derde is afgeleverd. Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken en/of passen, tenzij anders vermeld.

Als consument heb je recht op veertien dagen bedenktijd om de Koeka producten kunnen zien, voelen en beoordelen. Wanneer je de hele order terugstuurt (met of zonder reden) zullen we je het hele orderbedrag terugstorten, incl. de verzendkosten die je in de shop hebt betaald (niet de kosten die jij maakt om het terug te sturen aan ons), op het rekeningnummer wat bij ons bekend is.

Aanmelden van de artikelen

Vul het retourformulier in dat op de pakbon staat dat je bij je bestelling hebt gekregen. Vermeld hierin duidelijk de volgende gegevens:
- het bestelnummer
- NAW gegevens
- of het om een ruiling of retour gaat - de reden van de ruiling/ retournering (optioneel)

Vervolgens kun je het artikel binnen 14 dagen per post terugsturen naar het postbusnummer van Koeka. Er zijn een aantal voorwaarden verbonden aan het ruilen. Lees daarom zorgvuldig de Algemene Voorwaarden.

Retouradres:
Koeka Webshop

OTX Logistics BV
o.v.v. Koeka Retouren 
Airborne Avenue 65
2133 LV Hoofddorp
NL

In plaats van ons retourformulier mag gebruik gemaakt worden van het Europese modelformulier voor herroeping.

Voorwaarden ruilen & retourneren

  • Je kunt uitsluitend artikelen ruilen of retourneren die gekocht zijn in de Koeka webshop.
  • Nadat je bestelling is bezorgd, heb je 14 dagen de tijd om een retour aan te melden. Hierna heb je 14 dagen de tijd om de bestelling te retourneren. Na deze periode is de aankoop definitief.
  • Het artikel dient onbeschadigd en ongedragen geretourneerd te worden. Bij beschadiging kunnen kosten in rekening gebracht worden. Ook moet het artikel - indien redelijkerwijs mogelijk - met aangehecht artikelkaartje en een originele verpakking teruggestuurd worden. De labels mogen slechts verwijderd worden als de kleding omwille van de labels niet goed beoordeeld en/of gepast kan worden.
  • De verzendkosten en risico’s van het terugsturen zijn voor rekening van de koper. Je mag zelf bepalen of je dit via de normale post verstuurd of met track en trace.
  • Indien je een artikel wilt ruilen voor een andere maat, neemt Koeka eenmalig de verzendkosten van het opnieuw te versturen artikel voor haar rekening.
  • Bij retourneren (ontbinding koop van 1 of meerdere artikelen) zal het retour te ontvangen bedrag (prijs betaalde product inclusief eventuele verzendkosten) zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding aan je overgemaakt worden.
  • Retourartikelen kunnen alleen teruggestuurd worden naar ons postbusadres.

Wat doet Koeka met retourzendingen als die niet aan bovengenoemde condities voldoen?

  • Indien de retourzending niet (voldoende) gefrankeerd is, zijn wij helaas genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Het betreft dan de administratiekosten à € 4,95 en de kosten die ons door de vervoerder in rekening gebracht worden voor het bezorgen van ongefrankeerde zendingen (vanaf € 14,00). Dit betekent dat deze kosten minimaal € 18,95 zullen bedragen. Deze kosten zullen ingehouden worden op de creditnota van de artikelen.
  • Retourzendingen, die buiten de retourtermijn aangeboden worden, worden niet geaccepteerd . Deze worden op kosten van Koeka aan jou geretourneerd. 

Voorzie je een situatie waarin problemen kunnen ontstaan? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met onze klantenservice.

Ontvangst bij Koeka

Nadat wij je bestelling retour hebben ontvangen, ontvang je hier per e-mail een bevestiging van. 

Andere vragen?

Heb je nog andere vragen die niet specifiek beantwoord zijn? Neem dan contact op met Koeka via de klantenservice. Wij helpen je graag verder.

Om je de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als je onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. cookiebeleid.