Jouw filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Welk boxkleed heb ik nodig voor mijn baby?

Een ideaal meubelstuk voor de eerste jaren van je baby is toch wel de box. In het begin zal dit met name een plek zijn om af en toe overdag te slapen. Zo hoort je baby de geluiden van de huiskamer en heb je je kindje lekker dichtbij. Naarmate je kindje ouder wordt, wordt dit meer een plek om veilig te spelen. In de box maak je natuurlijk gebruik van een boxkleed, waardoor je kindje lekker zacht ligt. Er zijn veel verschillende boxkleden te verkrijgen, in verschillende vormen en formaten. Koeka heeft een groot assortiment aan boxkleden, deze Koeka boxkleden zijn in twee verschillende maten verkrijgbaar, namelijk 75x95 cm en 80x100 cm. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een boxkleed? 


Passend boxkleed

Voordat je een boxkleed aanschaft moet je eerst een aantal dingen weten over de box zelf. Heb je een ronde, rechthoekige of een vierkante box? Wat is de precieze maat van de box? Wanneer je niet het juiste formaat kunt vinden, neem dan een boxkleed die iets groter is dan de box. Je kunt dan de randen van het boxkleed iets omhoog leggen. Bij een te klein boxkleed bestaat de kans dat je kindje naast het boxkleed op een deel van de harde bodemplank van de box terecht komt.

Babybox

Een babybox moet een veilige plek zijn voor je baby. Zorg er daarom voor dat de box in een veilige omgeving staat. Niet alleen een veilige omgeving is belangrijk, hieronder vind je wat er nog meer belangrijk is voor het gebruik van een box: 

  • Zorg ervoor dat er geen oververhitting ontstaat door de box niet te dicht bij het raam, verwarming of een eventuele andere warmtebron in huis te plaatsen. Let er ook op dat je baby niet op de tocht ligt.
  • Beperk het aantal speelgoed/knuffels in de box. Leg ook geen groot speelgoed neer, dit kan gebruikt worden als opstapje om de box uit te klimmen. 
  • Hang de babymobiel niet te laag, zo voorkom je dat je baby zich kan verstikken in de draden. 
  • Zodra je kindje kan staan of zich kan optrekken is het belangrijk om de box op de laagste stand te zetten. Zo voorkom je dat het kindje uit de box kan vallen.
  • Zorg voor een passend boxkleed. Combineer met een boxbumper of boxzak Je kunt het boxkleed leuk 

Combineren met een bijpassende boxbumper of boxzak

De bumper kan worden bevestigd aan de binnenzijde van de box. De boxbumper beschermt het kindje tegen tocht in huis en tegen de spijlen van de box. De bumper is verstelbaar en vast te maken aan de box door de lintjes en daardoor geschikt voor verschillende soorten boxen. De boxzak kan aan de buitenzijde van de box gehangen worden om bijvoorbeeld het speelgoed van je kindje in op te bergen, zodat er niet te veel speelgoed in de box ligt. Ook kan de boxzak aan de rand van het bedje gehangen worden om er de pyjama of kleertjes in te doen. De boxzak kan worden bevestigd door middel van twee linten met gespen, waardoor deze verstelbaar is en op bijna alle boxen te bevestigen is. De boxzak zelf kan worden gesloten door middel van een lintje.


Kleuren en stijlen

Voor de keuze is smaak natuurlijk ook erg belangrijk. De babybox staat in de woonkamer en daardoor wordt het boxkleed vaak uitgezocht op de kleur en stijl van de woonkamer. Koeka heeft boxkleden aansluitend bij verschillende stijlen, zoals de Vik collectie of de populaire Wafel stof. Beide zijden van de boxkleden zijn verschillend, waardoor je eigenlijk twee boxkleden in één hebt!Waar kan je een boxkleed nog meer voor gebruiken?

Een boxkleed wordt gebruikt, de naam zegt het eigenlijk al, voor in de box. Maar naast dat je hem in de box kunt gebruiken is het ook een mooi en fijn speelkleed. De Koeka boxkleden zijn van een zeer goede kwaliteit en kunnen heel wat wasbeurten mee. Hierdoor komt het ook vaak voor dat de boxkleden doorgegeven worden. Als de box overbodig gaat worden en jezelf helemaal uit de kleine kinderen bent kun je het boxkleed gebruiken voor een picknick of voor een heerlijk matje voor je huisdier. Zo heb je nog jarenlang plezier van het boxkleed.

Om je de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als je onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent. cookiebeleid.